Иран тайно е доставял на Русия голям брой куршуми, ракети

...
Иран тайно е доставял на Русия голям брой куршуми, ракети
Коментари Харесай

Sky News: Иран тайно е доставил 100 млн. куршуми и стотици хиляди снаряди на Русия


Иран скрито е доставял на Русия огромен брой патрони, ракети и минометни снаряди за войната в Украйна, оповестява Sky News, базирайки се на източник от службите за сигурност.

Според вестника през януари два товарни кораба под съветски байрак са напуснали иранското пристанище за Русия през Каспийско море, превозвайки към 100 милиона патрона и към 300 000 снаряда. Предполага се, че това са били корабите Муса Джалил и Бегей.

Източникът на изданието твърди, че Русия е платила боеприпасите в брой. Той сподели, че корабите са имали към 200 транспортни контейнера с оръжие. Събеседникът на изданието изрази убеденост в оценката си за количеството превозени муниции. „ Двеста контейнера на два кораба могат да транспортират това количество муниции “, сподели той.

В същото време изданието отбелязва, че не е допустимо без значение да се ревизира какво са транспортирали корабите.

Sky News се обърна към притежателя на корабите в Русия за коментар по отношение на изказванията, само че не получи отговор. Руското министерство на защитата и иранското външно министерство също към момента не са дали отговор на настояването за коментар.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР