Иран тайно е доставил на Русия голям брой куршуми, ракети

...
Иран тайно е доставил на Русия голям брой куршуми, ракети
Коментари Харесай

Sky News: Иран тайно доставя на Русия куршуми, ракети и снаряди

Иран скрито е доставил на Русия огромен брой патрони, ракети и минометни снаряди за войната в Украйна и възнамерява да достави още , съгласно английския ефирен канал Sky News, базирайки се на неназован източник от силите за сигурност.

Според източника два товарни кораба под съветски байрак са напуснали иранско пристанище през януари тази година, превозвайки към 100 милиона патрона, към 300 000 снаряда, както и муниции за ракетни установки, минохвъргачки и картечници.

Според източника на телевизионния канал и на двата кораба, насочили се към Русия, е имало към 200 транспортни контейнера с оръжие. Москва, съгласно източника, е платила всичко това в брой.

Тази информация идва на фона на постъпващите известия, че

Припомняме, че  се употребяват за. Първоначално Техеран поредно отхвърляше данни за доставка на БПЛА на Русия. През ноември иранските управляващи признаха доставката на дронове за Русия, само че Техеран акцентира, че доставките са осъществени преди нахлуването на съветските войски в Украйна.
 Кремъл пред алтернатива – при ирански балистични ракети, украинците ще получат ATACMS
Кремъл пред алтернатива – при ирански балистични ракети, украинците ще получат ATACMS

Москва може да промени позицията си на фона на острия дефицит на муниции

В миналите месеци Съединени американски щати нееднократно предизвестиха, че . Загриженост за това показаха и европейските дипломати, а и, които подкрепят войната на Русия. Посланикът на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит съобщи, че западните съдружници считат тези връзки за " извънредно тревожни ". " Тази обстановка явно е доста тревожна за всички нас. Тя е тематика на диалог в границите на алианса. И ние ще продължим да изпращаме сигнали на Иран за заплахата от материална поддръжка за Русия в нейните набези и война против Украйна ", сподели Смит.

Военни анализатори обаче към този момент обявиха, че обществените предизвестия на Запада към Техеран, като се има поради, че Иран е обект на необятни наказания.
 Белият дом: Военните връзки сред Иран и Русия се уголемяват
Белият дом: Военните връзки сред Иран и Русия се уголемяват

Русия е предложила на Иран невиждано съдействие в региона на отбраната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР