Иран смята пътниците с двойно гражданство, които са били на

...
Иран смята пътниците с двойно гражданство, които са били на
Коментари Харесай

Техеран смята пътниците с двойно гражданство на сваления самолет за иранци

Иран счита пасажерите с двойно поданство, които са били на борда на сваления по простъпка този месец украински аероплан, за ирански жители, заяви представителят на външното министрество в Техеран, представен от Ройтерс.

Иран не признава двойното поданство. Много от 176-имата души, починали в злополуката, бяха иранци с двойно поданство. Сред починалите има 57 канадски жители.

" Информирахме Канада, че Техеран счита хората с двойно поданство, убити в самолетната злополука, за ирански жители... Иран оплаква гибелта им ", сподели представителят Абас Мусави на предавана по малкия екран седмична конференция.

По мотив задържането за малко на английския дипломат в Техеран след експлоадирането на митинги в Иран поради авиокатастрофата, Мусави сподели, че страната му почита всички задгранични дипломати в Иран, стига да не нарушават интернационалното право.

Според управляващите посланикът е бил арестуван поради присъединяване в противозаконен протест. Дипломатът съобщи, че е бил на бдение за жертвите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР