Иран смята, че Организацията на страните износителки на петрол -

...
Иран смята, че Организацията на страните износителки на петрол -
Коментари Харесай

Иран предрича край на ОПЕК заради Русия и Саудитска Арабия

Иран счита, че Организацията на страните експортьорки на нефт - ОПЕК, умира заради прекосяването на центъра за взимане на решения в ръцете на Русия и Саудитска Арабия.

Това съобщи пред публицисти иранският петролен министър Бижан Намдар Зангане при идването си във Виена за срещата на организацията.

Той сподели, че не вижда никакъв проблем да се продължи или дори усили съглашението за ограничавате на петролния рандеман. Проблемът, съгласно него, е другаде. ОПЕК би трябвало да разиска през днешния ден едностранното приемането на решенията в организацията.

" За мен огромният въпрос е за какво решението (за продължение на съглашението, бел. ред) в действителност бе признато в Осака ", уточни министърът.

Зангане също по този начин сподели, че Иран не счита да излиза от ОПЕК, само че предизвести за приближаващия се разпад на организацията. " Аз съм уверен, че ОПЕК умира, поради тези процеси ", съобщи министърът, отговаряйки на въпрос, по какъв начин усилването на въздействието на Русия и Саудитска Арабия в алианса ще повлияе на съдействието в ОПЕК, оповестява ТАСС.
 Русия и Саудитска Арабия подвигат добива на нефт, с цел да спрат повишаването му
Русия и Саудитска Арабия с загадка сделка за петрола

Ходът ще компенсира глобите против Иран и ще задържи цената

Русия и Саудитска Арабия поддържат продължаването на съглашението за ограничение на добива с 6 или 9 месеца. Това съобщи в събота съветският президент Путин след срещата на G20 в Осака, Япония.

На 1 и 2 юни във Виена ще се организира планова министерска срещана на страните участнички в спорпазумението ОПЕК+ за ограничение на петролния рандеман.

Освен това участниците в пакта ОПЕК + са покрай завършване на Харта за дълготрайно съдействие. Документът може да бъде подписан тази седмица, съгласно Bloomberg, базирайки се на двама участници в срещата.

Детайлите от Хартата, които в този момент са в центъра на вниманието, се отнасят до това по какъв начин ще се финансира организацията и дали страните от ОПЕК ще подпишат документа поотделно или като едно цяло, сподели източникът на организацията.

Предишните опити за създаване на план на харта се провалиха. Преди година ОПЕК + прегледа опцията за основаване на непрекъснат орган със личен правилник и секретариат. По-късно обаче съветският министър на енергетиката Александър Новак съобщи, че няма потребност да се основава нов " бюрократичен уред ", напомня vestifinance.ru.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР