Иран ще се откаже от някои доброволни ангажименти, поети от

...
Иран ще се откаже от някои доброволни ангажименти, поети от
Коментари Харесай

Иран се отказва от някои доброволни ангажименти в сделката за ядрената програма

Иран ще се откаже от някои " доброволни задължения ", поети от него в договорката за нуклеарната му стратегия, само че няма да се отдръпна от договорката, съобщи външният министър Мохамад Джавад Зариф. Той посочи, че решението е в отговор на неспособността на останалите страни по договорката, да противодействат на американския напън, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на международните осведомителни организации.

Очаква се държавното управление в Техеран да изпрати писмо до страните, подписали съглашението, с което да ги уведоми за желанието си.

Преди година президентът Доналд Тръмп отдръпна страната си от постигнатото през 2015 година след десетилетни договаряния съглашение сред Съединени американски щати, Китай, Русия, Франция, Англия и Германия за дълготрайни ограничавания върху нуклеарната стратегия на Иран.

Междувременно бе обявено, че Съединените щати ще изпратят самолетоносач и бомбардировачи в Близкия изток, след приемане на информация за разполагане от страна на Иран на балистични ракети с дребен обхват на кораби във водите край крайбрежията си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР