Иран ще продължи да се отказва от някои от ангажиментите

...
Иран ще продължи да се отказва от някои от ангажиментите
Коментари Харесай

Иран: Няма да спазваме ангажиментите по ядрената сделка, ако другите страни не го правят!

Иран ще продължи да се отхвърля от някои от уговорките си по нуклеарната договорка от 2015 година, в случай че другите страни по нея не извършват своите отговорности. Това съобщи през днешния ден представител на иранското външно министерство, представен от Ройтерс.

" Нямаме различен вид, с изключение на да съблюдаваме закона. Това не значи завършек на всички инспекции от организацията на Организация на обединените нации за нуклеарен контрол ", сподели представителят Саед Хатибзаде по адрес на иранския закон, който задължава държавното управление да втвърди позициите си по нуклеарната тематика.

Съгласно закона на 21 февруари държавното би трябвало постави завършек на разширените компетенции на инспекторите от МААЕ и да ограничи инспекциите до заявените нуклеарни обекти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Администрацията на новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля способи за възобновление на нуклеарното съглашение сред Иран и шестте международни сили, което Доналд Тръмп денонсира през 2018 година и по-късно възвърне глобите против Ислямската република.

В отговор Техеран стартира да обогатява уран над избраните от договорката предели, само че не до равнища за военни цели.

Говорителят Хатибзде заявява през днешния ден, че " Иран не се стреми и в никакъв случай няма да се стреми към нуклеарни оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР