Иран ще продължи да произвежда ракети, за да укрепи отбраната

...
Иран ще продължи да произвежда ракети, за да укрепи отбраната
Коментари Харесай

Иран се закани да продължи да укрепва ракетния си потенциал

Иран ще продължи да създава ракети, с цел да укрепи защитата си. Ислямската република не възприема това като нарушаване на интернационалните съглашения.

Това съобщи президентът на Иран Хасан Рохани в тирада, излъчена по държавната телевизия, осведоми Ройтерс.

Рохани приказва няколко дни след гласоподаване в Камарата на представителите на Съединени американски щати за налагане на нови наказания на Ислямската република поради ракетната й стратегия.

" Ние изградихме, построяваме и ще продължим да градим ракети, и това не е в нарушаване на интернационалните съглашения ", сподели Рохани пред Народното събрание.

Ние ще произведем всевъзможни оръжия, от които се нуждаем и ще ги използваме когато и да е, с цел да се защитим, предизвести иранският водач.

Съединени американски щати постановиха едностранни наказания на Иран с аргумента, че ракетните тествания на Ислямската република нарушавали резолюция на Организация на обединените нации.

Рохани също разкритикува Съединени американски щати поради отхвърли на президента Доналд Тръмп от по-рано този месец публично да удостовери, че Техеран извършва нуклеарната договорка от 2015 година, въпреки че интернационалните инспектори са безапелационни, че Иран извършва отговорностите си към контракта.

Вие пренебрегвате извършените в предишното договаряния и подписани съглашения, утвърдени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и очаквате другите да договарят с вас, посочи Рохани.

Заради държанието си Съединени американски щати би трябвало да не помнят за бъдещи договаряния и съглашения с други страни, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР