Иран се стреми към преговори със Запада заради обвиненията, че

...
Иран се стреми към преговори със Запада заради обвиненията, че
Коментари Харесай

Президентът на Иран: Никога не сме одобрявали руската агресия срещу Украйна

Иран се стреми към договаряния със Запада поради обвиняванията, че доставя на Русия балистични ракети, съобщи новият президент на Иран Масуд Пезешкиан. Той уточни, че Техеран не е доставял тези муниции на Москва и сподели също, че иранската страна в никакъв случай не е подкрепяла съветската експанзия против Украйна. 

„ Готови сме да седнем с европейците и американците на масата за договаряния. Ние в никакъв случай не сме одобрявали съветската експанзия против Украйна “, сподели иранският президент пред кореспонденти по време на присъединяване си в Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи телевизия. 

На 6 септември The Wall Street Journal заяви, че Иран е трансферирал няколкостотин балистични ракети с дребен обхват на Русия. Според The ​​Times, става дума за 200 ракети Fateh-360, които са били доставени в едно от каспийските пристанища на 4 септември. Ахмад Бахшаеш Ардестани, член на иранския парламент и комисията по национална сигурност и външна политика, удостовери доставките пред иранска медия. Той означи, че Техеран е заставен да обменя ракети за соя и пшеница.

Изявленията на Пезешкиян към този момент бяха коментирани в Кремъл. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Москва ще продължи да изяснява на Техеран своята позиция по отношение на нахлуването в Украйна. „ Това е суверенната позиция на Иран “, акцентира в това време Песков. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР