Иран съобщи днес, че е задържал чуждестранен танкер, обвинен, че

...
Иран съобщи днес, че е задържал чуждестранен танкер, обвинен, че
Коментари Харесай

Иран: Задържахме чуждестранен танкер, занимаващ се с контрабанда

Иран заяви през днешния ден, че е задържал задграничен танкер, упрекнат, че се занимава с контрабанда на гориво в Персийския залив, и е арестувал екипажа, съобщи Франс прес.

" Морските сили на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война задържаха задграничен танкер, пренасящ 11 милиона литра контрабандно гориво през водите на Персийския залив ", съобщи ръководителят на правосъдните управляващи в южната провинция Хормозган Моджтаба Гахремани, представен от организация Тасним.

През последните месеци Иран нееднократно е спирал кораби по маршрутите за корабоплаване в Залива, където се добива и откъдето се извозва огромна част от международното произвеждане на нефт.

" Капитанът и екипажът на танкера са под стража, с цел да бъдат завършени следствието и юридическите процедури ", добави Гахремани. Той не посочи от коя страна е корабът, нито по кое време е бил спрян.

През септември иранските сили обявиха, че са задържали различен задграничен транспортен съд, превозвал 757 000 литра контрабандно гориво в същия регион.

Цената на горивото в Иран е измежду най-ниските в света, което прави още по-рентабилен трафика му за други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР