Иран реши да не ограничава занапред запасите си от тежка

...
Иран реши да не ограничава занапред запасите си от тежка
Коментари Харесай

Иран постави ултиматум от 60 дни

Иран реши да не лимитира отсега нататък запасите си от тежка вода и обогатен уран, както се бе заел с подписването на интернационалното съглашение от 2015 година, ограничаващо нуклеарната стратегия на страната. Това съобщи иранският Висш съвет за национална сигурност, съобщи AFP.

Година откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от това съглашение и възвърнаха глобите си против Иран, Техеран даде 60 дни на страните, останали участнички в пакта (Германия, Китай, Франция, Англия и Русия), с цел да вземат ограничения за опазване на договорката и за осъществяване на своите задължения - да предпазят петролния и банковия бранш на Иран от американските наказания, показват информационните организации.

В противоположен случай Иран ще откаже да извършва други свои задължения. Съвместният изчерпателен проект за деяние за иранската нуклеарна стратегия остава в сила; "Иран не се отдръпва от съглашението " и е подготвен да продължи полемиките по него. Това съобщи в тирада, излъчена по малкия екран, президентът на страната Хасан Рухани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР