|Иран разкритикува САЩ за допълнителните санкции, наложени заради продължаващите протести

...
|Иран разкритикува САЩ за допълнителните санкции, наложени заради продължаващите протести
Коментари Харесай

Техеран съветва САЩ да не леят крокодилски сълзи за иранците, а да гледат своя народ

|Иран разкритикува Съединени американски щати за спомагателните наказания, наложени поради продължаващите митинги в ислямската република , оповестява ТАСС.

" Правителството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън продължава несполучливата си политика на практикуване на оптимален напън върху Иран, като в същото време пролива крокодилски сълзи за ориста на бунтовниците " , съобщи представителят на иранското външно министерство Насър Канаани.

Той акцентира, че " съдружниците и бранителите на терористите в Запада би трябвало да си затворят устите и да помислят за насъбраните рецесии, от които страда личният им народ ".

В сряда Съединени американски щати постановиха наказания против няколко физически лица и против Imen Sanat Zaman Fara - иранска компания, която създава бронирани транспортни средства, поради митингите в страната.
 Вашингтон и Техеран се сблъскаха в Организация на обединените нации поради иранските дронове над Украйна
Вашингтон и Техеран се сблъскаха в Организация на обединените нации поради иранските дронове над Украйна

Иран и Русия отхвърлят тяхното потребление

От Министерството на финансите на Съединени американски щати показват, че наказателните ограничения са засегнали основния прокурор на Иран Мохамад Джафар Монтазери, Хосейн Маруфи, заместник-координатор на милицията " Басидж ", и Мослем Моин, шеф на щаба на киберпространството на " Басидж ".

Според осведомителната организация IRNA този път глобите на Съединени американски щати са били съобразени с античния ирански празник Шаб-е Ялда, честван в най-дългата нощ на годината по време на зимното слънцестоене.

На 17 септември в Иран избухна вълна от митинги след гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини. Според формалната версия моралната полиция е задържала Амини за погрешно носене на хиджаб. При разпит тя е получила инфаркт, който е довел до нейната гибел. В обществените мрежи обаче се твърди, че Амини е била бита от полицията.

По данни на саудитския вестник Asharq Al-Awsat манифестации и шествия за два месеца и половина са обхванали 157 града . Демонстрантите приканиха за демократична смяна, осъдиха репресиите на управляващите и желаеха освобождението на задържаните. Според изданието общо над 18 000 души са били арестувани в Иран от средата на септември. Около 59 деятели и 49 чиновници на реда са били убити при потушаването на безредиците.
 Организация на обединените нации изключи Иран от Комисията по статута на дамите
Организация на обединените нации изключи Иран от Комисията по статута на дамите

Заради бруталното потушаване на митингите в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР