Иран разчита на подкрепата на Русия на фона на трудните

...
Иран разчита на подкрепата на Русия на фона на трудните
Коментари Харесай

Иран декларира пред Путин готовност за безгранично партньорство

Иран разчита на поддръжката на Русия на фона на сложните договаряния за нуклеарната си стратегия, съобщи ДПА.

" Нямаме ограничавания в разширението на двустранните връзки ", съобщи иранският президент Ебрахим Раиси на среща с съветския президент Владимир Путин в Москва. " Нашето съдействие с Русия в битката против тероризма е добра основа за сходни планове ".

Заплахите против неговата страна няма да спрат напредъка, добави той, представен от иранската организация ИСНА. " Надяваме се, че американските наказания ще бъдат анулирани ".

Спорната нуклеарна стратегия на Техеран беше тематика на срещата сред двамата президенти, заяви Кремъл.

" За мен е доста значимо да зная вашата позиция ", съобщи Путин, представен в изказването. Русия наскоро акцентира, че вижда шансове за реализиране на съглашение в разногласието за нуклеарните проекти на Ислямска република Иран.

На договарянията във Виена огромните сили се пробват да спасят подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение. За тази цел Съединени американски щати би трябвало да се върнат към съглашението, откакто го напуснаха едностранно през 2018 година и да анулират глобите си против Иран. В подмяна Техеран ще би трябвало да съблюдава отговорностите си планувани в съглашението.

Неотдавна Иран изрази убеденост, че в близко бъдеще може да се стигне до договорка, напомня ДПА.

Раиси и държавното управление му се нуждаят от съглашение, което да разреши анулация на глобите, в противоположен случай има опасност от безредици в страната, изпаднала в тежка финансова рецесия. Иранският президент акцентира, че разчита на поддръжката на Путин.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР