Иран публикува снимки, на които се виждат две дупки по

...
Иран публикува снимки, на които се виждат две дупки по
Коментари Харесай

Иран публикува снимки с ударения танкер

Иран разгласява фотоси, на които се виждат две дупки по корпуса на петролен танкер, който по непотвърдена информация е нападнат до Саудитска Арабия предходната седмица , осведоми Агенция Франс Прес.

Техеран разгласи, че на танкера " Сабити " под ирански байрак е имало две обособени детонации в петък . Корабът е бил до пристанището на Джеда в Червено море.
 Иран ще отговори на офанзивата против танкера
Иран ще отговори на офанзивата против танкера

Напрежение в Персийския залив

За първи път ирански транспортен съд е ударен от осъществените офанзиви по кораби в Персийския залив , за които Вашингтон упреква Техеран.

Снимките, оповестени от притежателя на кораба, Национална иранска танкерна компания, са от неделя и на тях се виждат две дупки по корпуса на кораба . От компанията означават, че офанзивата е довела до разлив на нефт в Червено море, само че след това обстановката е овладяна и корабът постепенно се е насочил към Персийския залив.

Ислямската република се закани да отговори на офанзивата . Но от танкерната компания отхвърлиха информация, че нападението е осъществено от територията на Саудитска Арабия.
 Иран изиска изтеглянето на турските войски от Сирия
Иран изиска изтеглянето на турските войски от Сирия

" Военните интервенции не са потребни за сигурността на Турция "

През май и юни бяха осъществени офанзиви по кораби в Персийския залив. Вашингтон упреква Техеран за офанзивите.

През септември ракети и дронове удариха основни саудитски петролни съоръжения , причинявайки огромни вреди и спиране на производството на нефт. Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Англия упрекнаха Иран , че стои зад офанзивата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР