Иран публикува първите резултати от разследването на катастрофата на украинския

...
Иран публикува първите резултати от разследването на катастрофата на украинския
Коментари Харесай

Технически проблеми – предполагаемата причина за самолетната катастрофа в Иран

Иран разгласява първите резултати от следствието на злополуката на украинския " Боинг " , оповестяват " Ройтерс ", Би Би Си и АП.

Според предварителния отчет на Организацията за гражданска организация на Иран самолетът е имал механически проблем преди злополуката . Самолетът се е опитал да се върне на летището преди да катастрофира . Екипажът на самолета в никакъв случай не е отправял радиосигнал за помощ. Самолетът е липсващ от радарите на 2500 метра височина.

По-рано иранските управляващи оповестиха, че евентуално е имало проблем с моторите.
 Иран откри черните кутии на разрушилия се аероплан - отхвърля да ги съобщи на
Иран откри черните кутии на разрушилия се аероплан - отхвърля да ги съобщи на " Боинг "

Не е ясно на коя страна ще ги изпрати за разбор

При случая на интернационалното летище в Техеран починаха 176 души.

Свидетели, в това число и екипажът на различен пътнически аероплан, описаха, че са видели самолета в пламъци преди да падне . При злополуката породи мощна детонация, която евентуално е поради цялостния с гориво аероплан, който е пътувал за Киев, Украйна.

В предварителния отчет също се удостоверява, че е възобновена информацията и данните от двете " черни кутии ", въпреки че има провали и някои елементи от паметта са изгубени. Разследващите изключват лазер или електромагнитна интервенция като причина за случая.
 Експерти по авиационни опасности: Основната версия за украинския Боинг е попадение с ракета
Експерти по авиационни опасности: Основната версия за украинския Боинг е попадение с ракета

Инцидент, сходен на този с MH17 …

Вчера Иран съобщи, че няма да съобщи " черните кутии " на " Боинг " или на Съединени американски щати. Според интернационалните правила Иран има право да води следствието, защото злополуката е станала на територията на страната, само че в него също би трябвало да вземат присъединяване производителят на самолета и притежателят на самолета.

Украинският президент Владимир Зеленски заяви, ч е проверяващи от страната са пристигнали в Иран . Той означи, че възнамерява да телефонира на иранския си сътрудник Хасан Рохани, с цел да обсъдят злополуката и следствието.

Без подозрение целта за Украйна е да се открият аргументите за самолетната злополука . Ние сигурно ще открием истината, закани се Зеленски.

На самолета имаше 167 пасажери и 9-членен екипаж от няколко страни, в това число 82 иранци, минимум 63 канадци и 11 украинци. Смята се, че на самолета е имало доста интернационалните студенти в Канада, които са се прибирали в Торонто през Киев, откакто са посетили роднините си по време на зимната почивка. Канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че 138 пасажери са пътували за Канада.
 Експерти от IGTDS: Украинският Боинг е свален с ракета, Иран крие истината
Експерти от IGTDS: Украинският Боинг е свален с ракета, Иран крие истината

Анализирани са фотоси, видео…

Инцидентът се случи няколко часа след ракетните офанзиви по американски бази в Ирак в отговор на убийството на иранския военачалник Касем Солеймани.

Йорданското издание Al-Hadath написа, че самолетът може да е бил свален от ракета . Източници от спецслужбите на западни страни обявиха пред " Ройтерс ", че повода за злополуката е техническа нередовност . Предполага се, че е имало прегряване на един от моторите на лайнера.

Украйна разгласи 9 януари за народен печал.
 Bellingcat: Украинският Боинг може да е свален с ракета
Bellingcat: Украинският Боинг може да е свален с ракета

Разследващата група ревизира данните от снимка…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР