Иран превръща затворите в поля за масови убийства“, след като

...
Иран превръща затворите в поля за масови убийства“, след като
Коментари Харесай

Иран превръща затворите в „поля за масови убийства“, след като 853 затворници бяха екзекутирани по време на „война срещу наркотиците“

Иран трансформира пандизите в „ поля за всеобщи убийства “, откакто минимум 853 пандизчии бяха екзекутирани през 2023 година след нова „ война против опиати “, разкрива унищожителен нов отчет на Amnesty International.

В констатациите, оповестени в четвъртък, иранските управляващи " продължиха с глобените от страната убийства, които трансфораха пандизите в полета на убийства ", сподели правозащитната група Armesty. Това е зашеметяващото нарастване от 48 % по отношение на миналата година и 56 % от изтезанията са свързани с опиати, се прибавя в отчета.

Това следва два скорошни отчета от Иранската организация за правата на индивида (IHR) и Заедно против смъртното наказване (ECPM), в които се споделя, че през 2023 година са били екзекутирани малко по-ниска цифра от 834 пандизчии. Увеличението на изтезанията идва откакто Иран беше хвърлени в насилствени разтърсвания през септември 2022 година и девет души бяха екзекутирани в случаи, свързани с митинги.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР