Иран преустанови доставките на газ за Турция поне за 10

...
Иран преустанови доставките на газ за Турция поне за 10
Коментари Харесай

Иран спря доставките на природен газ за Турция

Иран прекрати доставките на газ за Турция най-малко за 10 дни заради техническа щета, породена от извънредно студеното време в страната. Това накара турските управляващи да наредят на газовите електроцентрали да понижат потреблението на газ с 40%, съобщи Ройтерс, базирайки се на представители на бранша.

Специалисти предизвестяват, че в случай че това ненадейно преустановяване на доставките продължи, е допустимо през февруари международните цени на природния газ да скочат още повече.

Турските дистрибутори на природен газ бяха помолени да понижат доставките си с до 60% за огромните консуматори, като се изключи тези, употребявани за отопление, споделиха представители на турския газов бранш.

Турция е съвсем напълно подвластна от вноса на газ от Русия, Азербайджан и Иран. Само Иран обезпечава 16% от потребностите на Турция от природен газ през първите 10 месеца на 2021 година, съгласно последните публични данни.

Цените на силата в Турция се покачиха внезапно заради световния напредък и 44% спад на лирата по отношение на $ предходната година.

Този месец цените на електрическата енергия се покачиха със 125% за търговски клиенти и с към 50% за семействата.

Цените на природния газ за битови потребности скочиха с 25% и 50% за промишлени потребности през януари, заяви националният дистрибутор " Боташ ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР