Иран предупреди в четвъртък Европейския съюз, че ще се простреля

...
Иран предупреди в четвъртък Европейския съюз, че ще се простреля
Коментари Харесай

Иран предупреди ЕС да не обявява Революционните гвардейци за терористи

Иран предизвести в четвъртък Европейския съюз, че " ще се простреля в крайници ", в случай че разгласи Корпуса на революционните гвардейци за терористична организация, съобщи Ройтерс, базирайки се на външния министър на ислямската република Хосейн Амирабдолахян в диалог с първия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел.

" Много пъти сме казвали, че Революционните гвардейци са публична и суверенна организация, чиято роля е централна за гарантиране на сигурността на Иран. Стъпките, предприемани от Европейския парламент да обяви организацията за терористична са своего рода изстрел в крайници на самата Европа ", сподели иранският външен министър.

В сряда Европейският парламент прикани Европейски Съюз да разгласи Революционните гвардейци за терористична организация, обвинявайки ги в потушаването на митингите в страната и в доставката на дронове за съветските войски в Украйна.

Широки антиправителствени демонстрации заляха Иран през септември след гибелта на иранската кюрдка Махса Амини, която беше арестувана за нарушение на строгите правила за обличане на дамите.

Европейският парламент осъди като " брутални " репресиите против протестиращите от силите за сигурност на Иран, които включват Корпуса на революционните гвардейци.

" Трябва да се зачита взаимната сигурност в света на дипломацията и да се усили взаимното доверие, вместо да се следва езикът на заканите и неприятелските дейности. Във всеки случай на включване в листата на терористите, Иран ще вземе реципрочни ограничения ", сподели Амирабдолахян.

Иран и международните сили, в това число членките на Европейски Съюз Франция и Германия, са в договаряния от 2021 година да съживят нуклеарната договорка от 2015 година. Разговорите са в застой от предишния септември.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР