Иран показа нова крилата ракета с обхват от 1300 км

...
Иран показа нова крилата ракета с обхват от 1300 км
Коментари Харесай

Иран показа нова далекобойна крилата ракета за 40-ата годишнина от революцията

Иран сподели нова крилата ракета с обсег от 1300 км по време на честванията, отбелязващи годишнината от Ислямската гражданска война през 1979 година, оповестява иранската държавна телевизия, представена от " Ройтерс ".

" Тази крилата ракета се нуждае от доста малко време за своята подготвеност и може да лети на ниска височина ", разяснява министърът на защитата Амир Хатами по време на церемонията по проявлението на новата ракета.

По думите на Хатами, ракетата земя-земя, наречена " Ховейзех ", е от фамилията на крилатите ракети " Сумар ", които бяха показани през 2015 година

Западни специалисти настояват, че Иран постоянно преувеличава качествата на оръжията си, макар че има опасения за неговите балистични ракети с огромен обхват на деяние.

Амирали Хаджизадех, който е шеф на авиокосмическото поделение на Иранската революционна армия, съобщи на събитието, че Иран е преодолял първичните проблеми при производството на реактивни мотори за крилати ракети и в този момент може да създава цялостна гама от оръжия.

През януари Иран съобщи, че опитът му да изстреля спътник е бил несполучлив, откакто Техеран подцени предизвестията на Съединени американски щати да заобикаля такива дейности.

Вашингтон предизвести Техеран предишния месец да не подхваща три планувани изстрелвания на ракети, които съгласно него ще нарушат резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, тъй като употребяват технология за балистични ракети.

Резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации прикани Техеран да се въздържа в продължение на до осем години от работа по балистични ракети, предопределени да носят нуклеарни бойни глави.

Иран твърди, че тестванията на ракети не са в нарушаване на резолюцията и отхвърля, че ракетите му са способни да носят нуклеарни бойни глави. Според него ракетите са отбранителни и се употребяват за въздържане и отхвърли договаряния за своята ракетна стратегия.

Американският президент Доналд Тръмп изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение сред Иран и международните сили от 2015 година и възобнови глобите против Иран, които бяха анулирани по силата на съглашението в подмяна на ограничението на нуклеарната стратегия на Техеран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР