Иран поиска днес от Международния съд на ООН да премахне

...
Иран поиска днес от Международния съд на ООН да премахне
Коментари Харесай

Иран настоява топ съд на ООН да премахне US санкциите

Иран изиска през днешния ден от Международния съд на Организация на обединените нации да отстрани глобите, наложени от Съединени американски щати поради нуклеарната му стратегия, като съобщи, че те целят „ икономическо задушаване “ на страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Ислямската република заведе делото в съда на международната организация, решителен проблеми сред страни, поради решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от май тази година за върне глобите, които бяха анулирани със съглашение през 2015 година

Иран твърди, че по този начин Тръмп е нарушил един малко прочут контракт за другарство от 1955 година

Според президента на Съединени американски щати глобите са нужни, с цел да не се подсигури, че Иран в никакъв случай няма да сътвори атомно бомба.

Но иранският представител Мохсен Мохеби ги назова „ чиста икономическа експанзия “. Шефът на адвокатският екип сподели пред съда в Хага, че ограниченията към този момент са опустошили иранската стопанска система и заплашват благополучието на жителите.

„ Съединени американски щати обществено пропагандират политика, ориентирана да навреди допустимо най-тежко на иранската стопанска система, ирански жители и компании “, сподели Мохеби. „ Иран ще окаже най-силна опозиция на американското икономическо задушаване, само че с мирни средства “, добави той.

Според иранските юристи глобите могат да причинят „ непоправими вреди “, по тази причина те упорстват съдът на Организация на обединените нации да подреди те да бъдат замразени, до момента в който дефинитивно се произнесе по проблема.

Съединени американски щати ще се „ пазят пламенно “ пред съда на Организация на обединените нации против опита на Иран за преразглеждане на американските наказания, съобщи държавният секретар Майк Помпео.

 „ Енергично ще се защитим против неоснователните претенции на Иран тази седмица в съда в Хага ”, сподели Помпео.

Според него иранският правосъден иск е „ опит за интервенция в суверенните права на Съединени американски щати да подхващат законни дейности, в това число да възвръщат действието на наказания, които са нужни за отбрана на нашата национална сигурност “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР