Иран планира, с участието на Русия, Туркменистан и Катар, да

...
Иран планира, с участието на Русия, Туркменистан и Катар, да
Коментари Харесай

Иран създава газов хъб в Персийския залив с участието на Русия, Туркменистан и Катар

Иран възнамерява, с присъединяване на Русия, Туркменистан и Катар, да сътвори газов хъб в индустриалната зона Асалуйе в южната иранска провинция Бушер, ситуирана на брега на Персийския залив. Това заяви министърът на петрола на страната Джавад Оуджи, представен от организация Тасним.


Министърът подчертава върху огромната възможност за сполучливо осъществяване на газовия хъб в Персийския залив, защото Иран разполага с вторите по величина газови ресурси в света. Освен това през последните 20 месеца Иран е извършил напълно отговорностите си за импорт на газ към Туркменистан. Според Оуджи сега се прави нужната подготовка и обмисляне на стадиите на създаване на газовия хъб.

През май, след диалози с съветския вицепремиер Александър Новак, Джавад Оуджи съобщи, че страните разискват взаимното създаване на 10 нови петролни и газови залежи в Иран. През юли 2022 година иранската петролна компания NIOC и " Газпром " подписаха меморандум за съгласие за стратегическо съдействие в петролния и газовия бранш на стойност 40 милиарда $. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР