Иран планира да достави на Русия стотици безпилотни летателни апарати,

...
Иран планира да достави на Русия стотици безпилотни летателни апарати,
Коментари Харесай

Иран е готов да достави на Русия стотици безпилотни самолети -

Иран възнамерява да достави на Русия стотици безпилотни летателни апарати, някои от които с бойни качества, с цел да ги употребява във войната против Украйна. Това съобщи съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан, представен от Би Би Си.

" Иранското държавно управление се готви да даде на Русия до неколкостотин безпилотни самолета, в това число транспортни средства, способни да придвижват оръжие, в интензивен график ", съобщи Съливан пред кореспонденти. - Нашата информация също по този начин сочи, че Иран се готви да образова съветските сили в потреблението на тези безпилотни летателни апарати. "

По думите на Съливан това за следващ път удостоверява, че Русия изпитва огромни усложнения да доставя армията си с оръжие.

През последните две седмици ВСУ са унищожили повече от дузина оръжейни хранилища зад съветските линии. Според украинските командири последният акуратен удар е бил нанесен във вторник вечерта в Нова Каховка.

Дроновете играят значима роля и за двете страни в тази война.

Те се употребяват за идентифициране на вражеските позиции, за ориентиране и поправяне на артилерийския огън.

Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски изиска от западните съдружници да дават на Киев хиляди безпилотни самолети.

Според Съливан въпросните ирански безпилотни самолети са били употребявани от йеменските бунтовници в боевете против саудитските войски.

Тази седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще пътува до Саудитска Арабия за среща на върха, на която ще се разисква, наред с други неща, защитителен съюз за Близкия изток, който да се опълчи на Иран.

Байдън ще посети и Израел, който към момента не се е включил към западните антируски наказания, само че може да промени позицията си поради новия кръг на военно съдействие сред Русия и Иран. Израел счита, че Иран е главната опасност за неговата сигурност.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР