Иран отрече в петък, че е предоставил балистични ракети на

...
Иран отрече в петък, че е предоставил балистични ракети на
Коментари Харесай

Иран отрече да доставя ракети на Русия

Иран отхвърли в петък, че е дал балистични ракети на Русия, откакто Съединените щати предизвестиха, че ще има изострен интернационален отговор на всеки сходен ход, оповестява " Ройтерс ".

По-рано тази седмица   " Ройтерс " цитира шест източника, съгласно които Иран е дал на Русия огромен брой мощни балистични  ракети земя-земя за Русия. С това се задълбочава военното съдействие сред двете глобени от Съединени американски щати страни.

Администрацията на американския президент Джо Байдън предизвести Иран в четвъртък за " бърз и сериозен " отговор от интернационалната общественост, в случай че Ислямската република даде балистични ракети на Русия.
 Съединени американски щати предизвестиха Иран да не праща ракети на Русия
Съединени американски щати предизвестиха Иран да не праща ракети на Русия

След обява в " Ройтерс "

" Въпреки неналичието на законови ограничавания върху продажбата на балистични ракети, Иран е морално длъжен да се въздържа от транзакции с оръжия по време на спора Русия-Украйна, с цел да предотврати разпалването на войната ", сподели задачата на Иран в Организация на обединените нации на платформата X.

" (Това) се корени в придържането на Иран към интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации ", се прибавя в него.

Ограниченията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации върху износа от Иран на някои ракети, дронове и други технологии изтекоха през октомври.

Въпреки това Съединените щати и Европейският съюз (ЕС) резервираха глобите върху програмата на Иран за балистични ракети на фона на опасенията по отношение на износа на оръжия за неговите подставени лица в Близкия изток и за Русия.
 Иран доставил стотици балистични ракети на Русия
Иран доставил стотици балистични ракети на Русия

Украйна към момента не следила потреблението им

Първоначално Иран отхвърли да доставя дронове на Русия, само че месеци по-късно съобщи, че е дал дребен брой, преди да стартира войната в Украйна на 24 февруари 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР