Иран отхвърли новите санкции на САЩ и заяви, че Вашингтон

...
Иран отхвърли новите санкции на САЩ и заяви, че Вашингтон
Коментари Харесай

Техеран разкритикува новите американски санкции


Иран отхвърли новите наказания на Съединени американски щати и съобщи, че Вашингтон би трябвало да разбере, че политиката му се е провалила, предадоха БГНЕС и Българска национална телевизия.

Вчера Съединени американски щати вкараха нови стопански наказания, които засягат централната банка на страната. В отговор, министерството на външните работи в Техеран разгласи, че политиката на Вашингтон се е провалила и добави, че американците би трябвало да схванат това.

„ Новите наказания целят да блокират интернационалните преводи на Иран, както и да понижат достъпа до храна и медикаменти. Тази стъпка е неприемлива и рискова “, съобщи министърът на външните работи на Иран Зариф.

Санкциите бяха наложени откакто предходната седмица офанзива с дронове спря работата на две от най-големите петролни рафинерии в Саудитска Арабия, което засегна международната търговия с нефт.

Въпреки че отговорност за нападенията поеха бунтовниците хусити от Йемен, Вашингтон упрекна за тях Иран. Техеран отхвърля всички обвинявания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР