Иран отговори на обвиненията на президента на САЩ Доналд Тръмп,

...
Иран отговори на обвиненията на президента на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Иран: Глупостите на Тръмп в Twitter повишиха цените на петрола

Иран отговори на обвиняванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) манипулира цените на петрола и го упрекна, че самият той със своите послания в Тwitter е вдигнал котировките минимум с 10 $, съобщи организация "Шана ".

Освен това Техеран кани Тръмп да взе участие в среща на картела във Виена, съгласно обръщение до американския държавен глава от името на ръководителя на иранската делегация в ОПЕК Хосейн Каземпур Ардебили.

"Господин президент, мога ли да се поинтересувам какво имате поради? ОПЕК към този момент 30 години не дефинира цените на петрола. Това вършат финансовите пазари и районните критерии. Вие въвеждате наказания против водещи производители и създатели на ОПЕК, а на всичкото от горната страна желаете да понижим цените?! Тези ваши туитове подвигнаха цените на петрола минимум с 10 $ ", акцентира Каземпур Ардебили.

Освен това той приканва Тръмп да не сее разкол сред Иран и Саудитска Арабия в ОПЕК. "Между нас, иранци и саудитци, има някои разлики, само че сме се научили да се разбираме взаимно. Вие желаете да обострите обстановката? Тогава ви приканвам да участвате в договарянията във Виена ", заключава представителят на Техеран в картела.



Тръмп неколкократно упрекна ОПЕК в Тwitter, че манипулира цените на петрола, потвърждавайки, че поради дейностите на картела "сега те са прекомерно високи ". В началото на май той разгласи излизането на Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение и възобнови глобите против Техеран.

The OPEC Monopoly must remember that gas prices are up & they are doing little to help. If anything, they are driving prices higher as the United States defends many of their members for very little $’s. This must be a two way street. REDUCE PRICING NOW!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 юли 2018 година
Стопанинът на Белия дом заплаши също, че освен ще върне петролните наказания против Иран, само че и че ще вкара нови в границите на половин година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР