Иран официално обяви, че няма да спазва условията на ядрената

...
Иран официално обяви, че няма да спазва условията на ядрената
Коментари Харесай

Още лоши новини от Иран след ликвидирането на Солеймани

Иран публично разгласи, че няма да съблюдава изискванията на нуклеарната договорка от 2015 година, реализирана с интернационалните медиатори. Това съобщи Би Би Си.

В публично изказване, предшествано от съвещание на иранското държавно управление, се споделя, че Техеран към този момент няма да се преценява с рестриктивните мерки върху потенциала за обогатяване на уран, равнището на обогатяване и запасите от обогатен радиоактивен материал, проучванията и разработките в тази област.

В изказването се споделя още, че страната ще продължи съдействието с МААЕ и е допустимо връщане към нуклеарната договорка, в случай че бъдат анулирани глобите и "се подсигуряват ползите " на Техеран.

През последните месеци неведнъж се съобщаваше, че Иран нарушава изискванията по нуклеарната договорка.

Това е следващият ход на Ислямската република, който води до нарушение на нуклеарната договорка от 2015 година

Изявлението на иранското държавно управление за денонсирането на нуклеарното съглашение беше направено на фона на ескалиращото напрежение, откакто при офанзива на американски дрон беше погубен иранският военачалник Касем Солеймани, командващ бригадите Ал Кудс и началник на иранските интервенции зад граница .

Вчера журналистът Мохамед Халаф, специалист по въпросите на Близкия изток, разяснява, че идването на Солемайни в Багдад на 3 януари е целяло организирането на още един взлом против посолството на Съединени американски щати и провокиране на заложническа рецесия, сходна на тази през 1979 година в Техеран, когато американски дипломати бяха блокирани в постройката на американското дипломатическо посланичество.

По данни на израелското разузнаване Солеймани е управлявал и организирането на атентата в Сарафово .

Припомняме, през 2015 година Иран и шесторката интернационалните медиатори се споразумяха Техеран да обезпечи достъп на интернационалните инспектори до нуклеарните съоръжения на страната в подмяна на облекчение на интернационалните наказания.

Още на идната година беше обявено, че Техеран нарушава изискванията по договорката. Такива опасения бяха изказвани неведнъж и след това.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР