Иран обяви траур за загиналите при атентата в АхвазПравителството на

...
Иран обяви траур за загиналите при атентата в АхвазПравителството на
Коментари Харесай

Иран обяви траур за загиналите при атентата в Ахваз

Иран разгласи печал за починалите при атентата в Ахваз
Правителството на Иран разгласи понеделник за ден на народен печал в памет на починалите вследствие на терористичното нахлуване в град Ахваз, написа на формалния уебсайт на президента на страната Хасан Рухани.

"Терористичното нахлуване в събота против жителите на град Ахваз и бранителите на сигурността на популацията ясно показва, че враговете на Иран нямат за цел нищо друго, с изключение на да унищожат Иран и иранците и не се гнусят от кръвопролития, убийства на дами, деца, старци, младежи, служащи и бойци, единствено тъй като са иранци", се споделя в формалното известие.

БГНЕС напомня, че в събота 22 септември, по време на боен церемониал в иранския град Ахваз, бе осъществено терористично нахлуване. Неизвестни въоръжени лица, намиращи се зад трибуната, откриха огън по хората в парада. Най-малко 29 души починаха, а 57 други бяха ранени. По-късно терористичната сунитска организация "Ислямска държава" пое отговорност за атентата.

Ислямската република упреква Съединени американски щати и Саудитска арабия, че стоят зад нападението. Според непрекъснатия представител на Съединени американски щати в интернационалната организация Ники Хейли обаче президентът на Иран Рухани "само би трябвало да се огледа в огледалото" в случай че желае да разбере кой стои за атентата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР