Иран обяви първи арести във връзка с поредицата от мистериозни

...
Иран обяви първи арести във връзка с поредицата от мистериозни
Коментари Харесай

Първи арести за натравянията на ученички в Иран

Иран разгласи първи арести по отношение на поредицата от мистериозни отравяния на ученички в страната през последните няколко месеца, оповестява " Франс прес ".

Иранският заместник-министър на вътрешните работи Маджид Мирахмади съобщи, че въз основа на извършеното разузнаване редица хора са арестувани в пет провинции.

Неизяснените към този момент случаи на заболяване са засегнали стотици ученички през последните месеци. Иранските управляващи считат, че момичетата може да са били отровени и обвиниха за офанзивите враговете на Техеран.

В обществените мрежи има голям брой изявления със фотоси и видеоклипове на приети в болница девойки. Някои от тях се оплакват от гадене и сърцетуптене, други - от главоболие.

" 25 (от общо 31 - б.р.) провинции и почти 230 учебни заведения са наранени, а над 5000 възпитаници са натровени ", уточни Мохамад-Хасан Асафари, член на парламентарната комисия за определяне на обстоятелствата по случая.

Той уточни, че се правят разнообразни проби за определяне на типа и повода за натравянията. До момента няма съответна информация за типа на употребяваната отрова.

Загадъчните натравяния предизвикаха яд и протести с искане управляващите да вземат ограничения.

Освен това те разтревожиха и интернационална общественост, като няколко западни страни приканиха за без значение следствие, изключително откакто първите случаи бяха докладвани малко след началото на антиправителствените митинги, предизвикани от гибелта в ареста на 22-годишната кюрдка Махса Амини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР