Иран обяви днес, че започва да обогатява уран до равнище

...
Иран обяви днес, че започва да обогатява уран до равнище
Коментари Харесай

Иран започна да обогатява уран над лимитите на ядрената сделка

Иран разгласи през днешния ден, че стартира да обогатява уран до ниво над 3.67-те %, позволени му съгласно нуклеарната договорка от 2015 година Той също така ще продължи да се отхвърля от още свои отговорности по съглашението на всеки 60 дни, заяви " Ройтерс " като цитира изказване на зам.-министъра на външните работи Абас Арагчи, който е един от високопоставените ирански договарящи по нуклеарния въпрос.

По-късно денем шефът му - министърът на външните работи Мохамад Джавад Зариф добави, че ограниченията на страната за отвод от отговорностите по интернационалното съглашение за нуклеарната стратегия са обратими, в случай че европейските страни по договорката изпълнят своите задължения.

" Запазваме си правото да продължим да (предприемаме законни ограничения в сходство с нуклеарната сделка), с цел да пазиме нашите ползи пред лицето на американския стопански тероризъм. Всички тези ограничения са обратими единствено в случай че европейската тройка - Франция, Германия и Англия, извърши своите отговорности ", написа иранският външен министър в Туитър.

Дадохме задоволително време на дипломацията, само че европейците не извършиха своите задължения, акцентира иранският заместник-министър на външните работи Абас Арагчи. В същото време той даде да се разбере, че Иран желае да избави нуклеарната договорка, само че прикани другите страни по нея да извършват отговорностите си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР