Иран обяви, че "смята Съединените щати за държава спонсор на

...
Иран обяви, че "смята Съединените щати за държава спонсор на
Коментари Харесай

Иран отвърна на удара: ЦРУ и американската армия са терористи

Иран разгласи, че "смята Съединените щати за страна спонсор на тероризма ", а американските сили в Близкия изток, Африканския рог и централна Азия за "терористични групи ", заяви нощес иранската информационна организация ИРНА, представена от Франс прес.

ИРНА цитира публично официално съобщение на Висшия съвет за национална сигурност на Иран, който показва това решение като "реципрочна мярка " против "незаконното и безсмислено " решение, взето по-рано от Вашингтон, да включи иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война в американския лист на задгранични терористични организации.

Според Висшия съвет за национална сигурност на Иран решението на Вашингтон съставлява "голяма опасност за районната и интернационална сигурност и мир ".

Иранският външен министър Мохамад Зариф по-рано прикани съвета да включи в иранския лист на терористичните групи Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, което дава отговор за военните интервенции в Ирак, Сирия, Афганистан и Йемен.

Решението на Вашингтон беше приветствано от израелския министър председател Бенямин Нетаняху и от Бахрейн. Решението беше разкритикувано от Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР