Иран обяви, че санкциите на ЕС срещу Техеран за нарушаване

...
Иран обяви, че санкциите на ЕС срещу Техеран за нарушаване
Коментари Харесай

Иран отговори на ЕС: Имаме различни ценности за човешките права

Иран разгласи, че глобите на Европейски Съюз против Техеран за нарушение на човешките права са поради " разнообразни полезности " , само че те не би трябвало да попречват разговора с Европа, осведоми Агенция Франс Прес.

" Ние имаме разнообразни отзиви с европейските страни и с Европейски Съюз " , сподели представителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми.

 Европейски Съюз удължи наказания против Иран с една година
Европейски Съюз удължи наказания против Иран с една година

Санкциите остават в действие до 13 април 2019 година

" Това е отчасти поради разнообразни полезности сред нашия район, Ислямска република Иран и Европейски Съюз , изключително във връзка с човешките права ", добави той.

През предходната седмица Европейски Съюз взе решение за удължение на наказания против 82 лица и една компания с една година за " съществено нарушение на човешките права в Иран ".

По думите на представителя разговорът с Европейски Съюз би трябвало да продължи в " градивна атмосфера на благосклонност ".

" През идващите месеци ще има няколко делегации за разискване на разнообразни тематики и освен човешките права ", уточни Гасеми и добави: " Надявам се, че това може да се случи в по-положителна атмосфера ".

Санкциите не са свързани с нуклеарната договорка от 2015 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР