Иран обяви, че не е затворил вратата за преговори за

...
Иран обяви, че не е затворил вратата за преговори за
Коментари Харесай

Иран не изключва преговори за прекратяване на ядрения спор

Иран разгласи, че не е затворил " вратата за договаряния " за разрешаване на разногласията към нуклеарното съглашение със международните сили, осведомят " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

Говорител на външното министерство съобщи, че всяко последващо деяние на Техеран за преустановяване на уговорките към договорката ще зависи от дейностите на другите страни.

Техеран остава в съглашението...Твърдението на европейските сили, че Иран нарушава съглашението е безпочвено, сподели представителят и добави, че " вратата за договаряния " не е затворена.

Дали Иран в допълнение ще понижи нуклеарните си задължения, това ще зависи от другите страни и дали ползите на Иран са предпазени в сходство със договорката, разясни представителят.

Говорителят означи, че Ислямската република отхвърля предлагането на президента Доналд Тръмп за нова нуклеарната договорка, защото сходно съглашение няма да има никаква стойност.

В същото време стана ясно, че външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф ще пропусне Световния стопански конгрес тази седмица, откакто уредниците трансформираха събитието, в което той планираше да взе участие.

Ежегодният конгрес ще стартира в швейцарския курорт Давос в четвъртък.

Министерството на външните работи на Иран означи, че Зариф е щял да взе участие, откакто е получил персонална покана.

Те трансформираха първичната стратегия за него, програмата, която беше съгласувана, излезе нещо друго. Това пътешестване за жалост няма да се реализира, заяви представител на ведомството на конференция в Техеран.

Форумът ще продължи четири дни.

Но отсъствието на Зариф значи, че няма да има среща сред ирански представители и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР