Иран обяви, че не е затворил вратата за преговори за

...
Иран обяви, че не е затворил вратата за преговори за
Коментари Харесай

Иран не изключва преговори за прекратяване на ядрения спор

Иран разгласи, че не е затворил " вратата за договаряния " за разрешаване на разногласията към нуклеарното съглашение със международните сили, осведомят " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

Говорител на външното министерство съобщи, че всяко последващо деяние на Техеран за преустановяване на уговорките към договорката ще зависи от дейностите на другите страни.
 Иран отхвърля: няма да дава черните кутии на Украйна
Иран отхвърля: няма да дава черните кутии на Украйна

Ще се опитат да ги дешифрират в страната

Техеран остава в съглашението.. .Твърдението на европейските сили , че Иран нарушава съглашението е безпочвено , сподели представителят и добави, че " вратата за договаряния " не е затворена.

Дали Иран в допълнение ще понижи нуклеарните си задължения, това ще зависи от другите страни и дали ползите на Иран са предпазени в сходство със договорката , разясни представителят.

Говорителят означи, че Ислямската република отхвърля предлагането на президента Доналд Тръмп за нова нуклеарната договорка , защото сходно съглашение няма да има никаква стойност.

В същото време стана ясно, че външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф ще пропусне Световния стопански конгрес тази седмица, откакто уредниците трансформираха събитието, в което той планираше да взе участие.

Ежегодният конгрес ще стартира в швейцарския курорт Давос в четвъртък.
 Иран дава на Украйна черните кутии от сваления аероплан
Иран дава на Украйна черните кутии от сваления аероплан

Това оповестиха от Организацията за гражданска авиация на Иран

Министерството на външните работи на Иран означи, че Зариф е щял да взе участие, откакто е получил персонална покана.

Те трансформираха първичната стратегия за него, програмата, която беше съгласувана, излезе нещо друго. Това пътешестване за жалост няма да се реализира, заяви представител на ведомството на конференция в Техеран.

Форумът ще продължи четири дни.

Но отсъствието на Зариф значи, че няма да има среща сред ирански представители и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР