Иран обяви, че е изстрелял балистични ракети по цели в

...
Иран обяви, че е изстрелял балистични ракети по цели в
Коментари Харесай

Иран са изстреляли балистични ракети към Иран и Сирия

Иран разгласи, че е изстрелял балистични ракети по цели в Ирак и Сирия в „ отбрана на своята държавна цялост и сигурност, както и в границите на битката с тероризма “, съобщи Ройтерс.

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) сподели, че е атакувал „ шпионските щабове на Израел “ в полуавтономния иракски район Кюрдистан късно в понеделник, като се изключи че са нанесени удари по джихадитската формация " Ислямска страна " в Сирия.

Ирак е извикал иранския шарже д'афер в Багдад, с цел да съобщи митинга си против нападенията в Иракски Кюрдистан, гласи информация на иракската държавна организация (НИНА).

Говорителят на министерството на външните работи на Иран Насер Канаани съобщи, че Техеран зачита неприкосновеността и териториалната целокупност на другите страни, само че в това време се възползва от своето " основателно и законово право да възпира заканите за националната сигурност ".

" След като врагът си направи неправилни сметки, насочвайки се към Ислямската ни република, Иран отговори с високите си разследващи качества, осъществявайки точна и целенасочена интервенция против щабквартирите на виновниците ", добави Канаани. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР