Иран обяви, че е атакувал бази на радикалната групировка Джаиш

...
Иран обяви, че е атакувал бази на радикалната групировка Джаиш
Коментари Харесай

Иран: Ударихме бази на терористи в Пакистан

Иран разгласи, че е атакувал бази на радикалната формация " Джаиш ал Адъл " ( " Армия на справедливостта " ) в Пакистан, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Според държавната информационна организация на Техеран ИРНА ударите в пограничната с Иран провинция Белуджистан са нанесени с ракети и дронове.

От Пакистан, от своя страна, обявиха, че в резултат на ударите са починали две деца, а три малолетни лица са потърпевши.

" Джаиш ал Адъл " е радикална сунитска формация, която работи главно на територията на притежаващия нуклеарно оръжие Пакистан.

Тези удари се нанасят в конюнктура на високо напрежение в района и опасения, че войната в Газа сред Израел и " Хамас " може да се разрасне.

В ранните часове на вчерашния ден Иран изстреля ракети по " шпионска централа " в Ирак, намираща се покрай комплекса на американското консулство в град Ербил – административния център на самостоятелната област Иракски Кюрдистан, и по цели в Северна Сирия, свързани с екстремистката формация " Ислямска страна ".

Във вторник формален Багдад дефинира нападението, при което починаха няколко мирни жители, като " крещящо нарушаване " на иракския суверенитет.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР