Иран обвини Саудитска Арабия, че всява разделение сред държавите от

...
Иран обвини Саудитска Арабия, че всява разделение сред държавите от
Коментари Харесай

Иран обвини Саудитска Арабия, че всява разделение в Близкия изток

Иран упрекна Саудитска Арабия, че всява разделяне измежду страните от Близкия изток в интерес на Израел, откакто кралството бе хазаин на среща на страните от Персийския залив, обвързвана с опълчването против ислямската република, съобщи AFP.
На срещата съвсем всички арабски страни се оповестиха против дейностите на Иран, осъждайки всички неотдавнашни атаки в Залива, и поддържаха дейностите на кралството за отбрана на територията му.
Саудитска Арабия " продължава да посява разделяне сред ислямските страни, като това е желанието на ционисткия режим ", съобщи представителят на външното министерство на страната Абас Мусави.
" Виждаме опитите на Саудитска Арабия да обединят съседите си и арабските страни срещу Иран, като продължение на безсмислените дейности на Съединени американски щати и ционисткия режим ", добави той.
Мусави изрази отчаяние, че Рияд има намерение да насочи същите " неоснователни изказвания " против Техеран на срещата на върха на Организацията на ислямското съдействие в Мека при започване на събота, " употребявайки " своята роля като хазаин.
Кралят на Саудитска Арабия Салман в петък утвърди реториката си против Иран, призовавайки арабските страни да се изправят против неговите " незаконни " дейности, откакто нападенията против петролни съоръжения провокираха опасения от районен спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР