Иран оборудва 51 свои града със системи за гражданска защита,

...
Иран оборудва 51 свои града със системи за гражданска защита,
Коментари Харесай

Иран се подготвя за новите видове война

Иран оборудва 51 свои града със системи за гражданска отбрана, с цел да осуети всяка допустима непозната офанзива. Това съобщи почитан чиновник на защитата, представен от " Ройтерс ".

Новината идва на фона на ескалацията на напрежението с Израел и Съединените щати.

Оборудването за гражданска отбрана разрешава на въоръжените сили на Иран да " разпознават и следят заканите посредством потребление на денонощен програмен продукт съгласно типа на опасността и риска ".

В наши дни, според от силата на страните, формата на конфликтите стана по-сложна, съобщи заместник-министърът на защитата военачалник Мехди Фарахи.

Той изясни, че хибридните форми на война, в това число биологични, радиоактивни и хакерски атаки, са заменили класическите войни.

Фарахи обаче не уточни страните, които могат да застрашат Иран.

Иран упрекна Израел и Съединените щати в осъществяването на хакерски атаки през последните години, които са навредили на инфраструктурата на страната. Иран упрекна Израел и в бойкот на неговите нуклеарни уреди. От своя страна, Йерусалим нито удостовери, нито отхвърли тези обвинявания.

Военното напрежение сред Съединени американски щати и Иран също e обтегнато.

По-рано тази седмица Иран задържа военни дронове на Съединени американски щати в Червено море, макар че двете страни водят договаряния по обновяване на нуклеарната договорка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР