Иран обеща на палестинското движение Хамас подкрепа в борбата срещу

...
Иран обеща на палестинското движение Хамас подкрепа в борбата срещу
Коментари Харесай

Иран обеща подкрепа за Хамас в борбата срещу Израел

Иран даде обещание на палестинското придвижване " Хамас " поддръжка в битката против Израел, съобщи ДПА. Командирът на бригадите " Кудс " на иранския гвардейски корпус Есмаил Каани е уверил в телефонен диалог водача на " Хамас " Исмаил Хания в цялостната си поддръжка, оповестиха ирански държавни медии.

От своя страна, Хания е благодарил на Иран и е декларирал, че битката против Израел не е единствено на " Хамас ", а на целия ислямски свят.

Ислямистката формация " Хамас ", класифицирана като терористична организация от Европейския съюз, управлява линията Газа. Войнствени палестинци обстрелват с ракети Израел от дни. Израелските въоръжени сили дават отговор с въздушни удари по обекти в Газа.

По-рано иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф анулира в последния миг плануваната си за през вчерашния ден аудиенция в Австрия, откакто държавното управление във Виена издигна знамето на Израел над постройката си.

Иран счита Израел за собствен кръвен зложелател и поддържа антиизраелски групировки, включително " Хамас " и " Ислямски джихад " в Газа и " Хизбула " в Ливан. Въпреки това Иран демонстрира въздържаност в най-новата ескалация на спора сред израелци и палестинци. Една от аргументите за това съгласно наблюдаващи са нуклеарните договаряния, които Техеран не желае да провали. Основният залог в тях е анулацията на американските наказания, които вкараха Иран в икономическа рецесия през последните две години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР