Иран няма "никакво намерение да напада" съседите си, но ще

...
Иран няма "никакво намерение да напада" съседите си, но ще
Коментари Харесай

Хасан Рохани: Иран няма намерение да напада съседите си, но ще произвежда оръжия, за да се отбранява

Иран няма "никакво желание да атакува " съседите си, само че ще продължи да създава "всички оръжия ", от които има потребност, с цел да се отбранява. Това съобщи през днешния ден президентът Хасан Рохани, съобщи Франс прес.

"Искаме да бъдем добър комшия и вие да сте положителни съседи за нас ", съобщи иранският президент, обръщайки се към близкоизточните страни. Той произнесе в Техеран тирада по случай Деня на иранските въоръжени сили.

"Нямаме никакво желание да ви атакуваме ", увери Рохани и добави, че Иран няма "никаква потребност да нападна " други страни.

"Ние сме огромна страна с големи запаси, ние сме огромна цивилизована нация и през последните десетки или стотици години Иран не е нападал никой от своите съседи или от страните в района ", сподели той.

Заради намесата на Иран в Сирия на страната на Башар Асад и в Ирак - в името на битката против "Ислямска страна ", също и в борбата за районно превъзходство със Саудитска Арабия, Вашингтон, Рияд и Западът упрекват Ислямската република, че дестабилизира Близкия изток, показва Агенция Франс Прес.

От своя страна Техеран постоянно упреква Запада, че е източник на всички несгоди в района, тъй като води "империалистична " политика и поддържа Израел.

"Заявяваме пред света, че ще произвеждаме всички оръжия, от които имаме потребност ", без значение от мнението на непознатите народи за иранските оръжейни стратегии, посочи Рохани в миг, когато Западът търси средства за напън върху Техеран за иранците да лимитират програмата си за балистични ракети.

"Желаем другарски и приятелски връзки със съседите си и им споделяме: нашите оръжия, нашата техника, нашите ракети, нашите самолти и нашите танкове не са ориентирани против вас, а са възпиращо средство ", акцентира той.

"Единствено политическите договаряния и мирното държание ще обезпечат опция да бъдат уредени проблемите " на района, добави иранският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР