Иран няма да участва в срещата на Организацията на страните

...
Иран няма да участва в срещата на Организацията на страните
Коментари Харесай

Иран отказа да участва в следващата среща на ОПЕК

Иран няма да взе участие в срещата на Организацията на страните производителки на нефт и други производители, наричана ОПЕК+, заяви иранският министър на петрола. Иран се опълчва и на американското въздействие върху договорката ОПЕК+, посочи той, съобщи БГНЕС.
Според Иран три страни членки на ОПЕК се готвят да наложат несъгласие на предлагането да се усили общия размер на добива на нефт. Решението за увеличение се поддържа от Саудитска Арабия и Русия. Освен Иран предлагането ще бъде блокирано от Венецуела и Ирак.
На 7 юни организация Reuters, като се базира на свои източници, заяви, че Съединени американски щати са помолили Саудитска Арабия да усили добива на нефт. Един от източниците добави, че диалогът се е състоял на 7 май - ден преди президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да разгласи, че Съединени американски щати излиза от контракта за нуклеарната стратегия на Иран.
Срещата на ОПЕК е планувана за 22-23 юни във Виена. Въпросът за смяна на квотите няма да бъде обсъждан на нея. Няма да се разисква и въпросът за безсрочно продължение на съглашението на ОПЕК и други страни, които добиват недопечен нефт (ОПЕК+).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР