Иран няма да остане безучастен в случай на пълномащабна война

...
Иран няма да остане безучастен в случай на пълномащабна война
Коментари Харесай

Иран няма да остане безучастен в случай на война

Иран няма да остане безразличен при положение на пълномащабна война в Ливан, съобщи иранският министър на външните работи Абас Аракчи, представен от ДПА.

Той направи изказването по време на среща на външни министри в Ню Йорк (САЩ), заяви през днешния ден неговото ведомство.

Освен това Аракчи прикани на Израел да бъдат наложени оръжейни и търговски наказания. Министърът упрекна интернационалната общественост в некадърност и неефикасност във връзка с вероятно преустановяване на огъня сред Израел и ливанското придвижване " Хизбула ".

Режимът в Техеран е считан за най-стратегическия съдружник на ливанската шиитска формация, показва ДПА, като в това време разяснява, че съгласно политически наблюдаващи е малко евентуално Иран да се притече на помощ на придвижването в една бъдеща война, написа Българска телеграфна агенция.

Новото иранско държавно управление, ръководено от президента Масуд Пезешкиан, се бори с тежка икономическа рецесия и се стреми към доближаване със Запада, отбелязва организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР