Иран не се страхува от санкции или нападение на САЩ.

...
Иран не се страхува от санкции или нападение на САЩ.
Коментари Харесай

Иран не се страхувал от военно нападение на САЩ

Иран не се опасява от наказания или нахлуване на Съединени американски щати. Това разгласи заместник-командирът на Революционната армия, преди обявлението на американския президент Доналд Тръмп тази вечер дали Съединени американски щати ще се изтеглят от нуклеарното съглашение, което Техеран подписа със международните сили през 2015 година

" Нашата страна не се опасява от глобите на Съединени американски щати или от военно нахлуване. Враговете ни, в това число Америка, ционисткият режим (Израел) и съдружниците им в района би трябвало да знаят, че Иран се е подготвил за най-лошите сюжети и закани ", акцентира Хосеин Салами, представен от организация " Фарс ".

От своя страна секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани разгласи, че Иран няма да бъде въздържан, в случай че Тръмп реши да излезе от съглашението.

" Няма да е в полза на американците, в случай че нуклеарното съглашение се провали поради тяхната атака... Няма да бъдем пасивни, в случай че Съединени американски щати стартират борба с Иран ", настоя Шамхани.

Очаква се Тръмп да разгласи решението си довечера в 21 часа българско време. Европейски дипломати предвиждат, че американският държавен глава ще се откаже от съглашението.

Европейските сили работят старателно през последните няколко месеца в опит да убедят Тръмп да остане в него.

През предходната седмица израелският министър председател Бенямин Нетаняху разкри документи, които съгласно него потвърждават, че Иран е лъгал света за нуклеарната си стратегия в продължение на години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР