Иран не e обявил всички свои възможности за химическо оръжие

...
Иран не e обявил всички свои възможности за химическо оръжие
Коментари Харесай

САЩ обвини Иран за нападателни химически оръжия

Иран не e оповестил всички свои благоприятни условия за химическо оръжие пред международната организация за възбрана на химическите оръжия - ОЗХО в Хага, в нарушаване на интернационалната спогодба за неразпространение, съобщи посланикът на Съединени американски щати в организацията, оповестява " Ройтерс ".

Посланик Кенет Уорд съобщи на среща на ОЗХО, че Иран не е докладвал за индустриално оборудване за пълнене на бомби и поддържа стратегия за неразрешени токсични муниции.

" Съединените щати от дълго време имат опасения, че Иран поддържа стратегия за химически оръжия, която не е оповестил пред ОЗХО. Съединените щати също по този начин са загрижени, че Иран също основава химикали, настоящи на централната нервна система, за нападателни цели ", разяснява Уорд.

" През 80-те години на предишния век Иран не заявява прехвърлянето на химическо оръжие в Либия, даже и откакто Либия ги разгласи пред ОЗХО през 2011 година, добавя Уорд.

Уорд цитира откриването на химически артилерийски снаряди, минохвъргачки и бомби с ирански генезис като доказателство, че Иран не е разкрил изцяло своите благоприятни условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР