Иран не е и няма да доставя на Русия оръжия

...
Иран не е и няма да доставя на Русия оръжия
Коментари Харесай

Иран отрече да е доставял оръжия на Русия срещу Украйна

Иран не е и няма да доставя на Русия оръжия за бойни интервенции в Украйна. Това увери иранският външен министър Хосеин Амирабдолахян в телефонен диалог с финландския си сътрудник Пека Хаависто, оповестява ТАСС.

" Въпреки че някои страни предоставиха военна поддръжка на Украйна, ние в никакъв случай не сме изпращали и в никакъв случай няма да изпратим никакви оръжия на Русия, които да употребява против Украйна, защото имаме вяра, че решението на тази рецесия е политическо и предлагането на каквато и да е оръжейна поддръжка на двете страни забавя шанса за мир ", акцентира той.

На 30 август в. " Вашингтон поуст " заяви, че Русия е получила първата партида ирански дронове, които ще употребява при специфични интервенции в Украйна.

Според изданието Москва е получила минимум два вида безпилотни летателни апарати - " Мохаджер-6 " и " Шахед ", предопределени за пукотевица по радарни системи, артилерия и други военни цели. Съединените щати обявиха, че първите проби на тези дронове са били несполучливи, само че Русия чака да й бъдат доставени още стотици сходни апарати.

Вчера украинските управляващи оповестиха за поредна офанзива с ирански дронове камикадзе, осъществена от Русия - против Харков, Одеса и Николаев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР