Иран наложи санкции на 61 още американци, в това число

...
Иран наложи санкции на 61 още американци, в това число
Коментари Харесай

Иран санкционира 61 американци. Сред тях - Майк Помпео

Иран наложи наказания на 61 още американци, включително на някогашния държавен секретар Майк Помпео, за поддръжка на иранска дисидентска група, оповестиха през вчерашния ден управляващите в Техеран, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Сред глобените в листата на иранското външно министерство поради изразена поддръжка за дисидентската организация в заточение " Муджахидини на народа " са персоналният юрист на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Руди Джулиани - и някогашният консултант на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън, показват ирански държавни медии.

Санкциите, наложени в предишното на десетки американци на разнообразни учредения, дават опция на иранските управляващи да конфискуват всички притежавани от тях активи в Иран.

Мярката, огласена в миг, когато приключваше обиколка на американския президент демократ Джо Байдън в Близкия изток, наподобява значително алегорична, защото такива активи надали съществуват, съобщи Ройтерс.

За Джулиани, Помпео и Болтън, и тримата - републиканци, се съобщаваше неведнъж, че вземат участие в прояви на " Муджахидини на народа " и са заявявали поддръжката си за организацията. И Болтън, и Помпео бяха на работа при ръководството на Тръмп.

Техеран наложи наказания на 51 американци през януари, а след това на 24-ма през април.

През ноември предходната година Иран стартира във Виена директни договаряния със Съединени американски щати за възкръсване на нуклеарното съглашение, които продължиха през юни в Катар, само че от месеци са в застой.

През 2018 година Тръмп се отдръпна от договорката, определяйки я като прекомерно мека за Иран, и възвърне суровите американски наказания, което подтикна Техеран да наруши нуклеарните ограничавания, набелязани в съглашението.

Правителството на Байдън даде обещание да поддържа всички американци без значение от различията им във връзка с политиката или политическия курс.

" Съединени американски щати ще пазят и пазят жителите си. Това включва тези, които служат на страната в този момент, и тези, които са служили в предишното ", съобщи през вчерашния ден представител на Държавния департамент. " Ние сме единни в решимостта си против заканите и провокациите и ще работим с нашите съдружници и сътрудници, с цел да възпираме и отвръщаме на всевъзможни офанзиви, осъществени от Иран ", добави представителят.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР