Иран може да произведе до половин година достатъчно уран за

...
Иран може да произведе до половин година достатъчно уран за
Коментари Харесай

Израел предупреди: До 6 месеца Иран може да произведе достатъчно уран за ядрено оръжие!

Иран може да създаде до половин година задоволително уран за нуклеарно оръжие, съобщи израелският министър на енергетиката Ювал Щайниц, представен от ДПА.

Миналия месец, преди да встъпи в служба, новият държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предвижда, че това може да стане в малко по-кратък период - от три до четири месеца, " най-малко въз основа на обществено наличната информация ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес Щайниц сподели, че Иран е кадърен да реализира подобен пробив до половин година. Техеран ще се нуждае от една до две години, с цел да създаде огромен брой нуклеарни оръжия, добави той.

За едно нуклеарно оръжие са нужни 25 кг уран, обогатен до 90 %, отбелязва ДПА.

Новият американски президент Джо Байдън изрази подготвеност да върне Съединените щати в интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия, от което неговият предходник на поста Доналд Тръмп ги изтегли през 2018 година Блинкен даде да се разбере, че това ще стане единствено в случай че Иран стартира още веднъж да съблюдава всичките си задължения по договорката от 2015 година

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху подлага на критика остро съглашението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР