Иран може да ограничи още повече спазването на изискванията на

...
Иран може да ограничи още повече спазването на изискванията на
Коментари Харесай

Техеран обяви какво ще предприеме, ако Европа не въведе търговски механизъм срещу санкциите на САЩ

Иран може да ограничи още повече спазването на условията на нуклеарното съглашение, в случай че европейските страни не го защитят от глобите на Съединени американски щати посредством търговски механизъм, сподели ръководителят на иранския Стратегически съвет за интернационалните връзки Камал Харази, представен от Ройтерс.

През май Техеран разгласи, че ще ограничи спазването на нуклеарната договорка, контрактувана от него със международните сили през 2015 година, в символ на митинг против решението на Съединени американски щати предходната година да се отдръпват едностранно от съглашението и да възстановят глобите. "Ако европейците не вземат ограничения в границите на 60 дни (обяви Иран през май), ще предприемем нови стъпки ", съобщи полуофициалната осведомителна организация ИСНА, цитирайки Харази. "Ще бъде позитивна стъпка, в случай че те вложат старания в (планирания европейски търговски механизъм) Инстекс (Instex) и създадат търговията допустима ", уточни Харази.

Конфликт в региона на Персийския залив може да се популяризира безотговорно и да сложи под опасност живота на американски военни, сподели през днешния ден върховен ирански боен пълководец, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще наложи спомагателни наказания на ислямската република.

Иран към този момент съобщи, че ще отговори твърдо на всяка опасност и през днешния ден предизвести за рисковете от военна борба. "Ако в района избухне спор, никоя страна няма да е в положение да овладее неговия обсег, нито времето, когато ще се случва ", сподели военачалник майор Голамали Рашид, представен от полуофициалната осведомителна организация Фарс. "Американското държавно управление би трябвало да работи отговорно, с цел да отбрани живота на американските военни, като избегне несвоевременно държание в района ", предизвести генералът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР