Иран, който е една от най-силно засегнатите страни от новия

...
Иран, който е една от най-силно засегнатите страни от новия
Коментари Харесай

Иран отхвърли предложението на САЩ да помогнат за справяне с коронавируса

Иран, който е една от най-силно засегнатите страни от новия ковид, отхвърли през днешния ден предлагането на Съединени американски щати за помощ за оправянето със болестта, съобщи Франс прес.

"Нямаме доверие на желанията на американците и не разчитаме на тяхната помощ ", съобщи представителят на иранското външно министерство Абас Мусави, представен от държавната организация ИРНА.

Иран и Съединени американски щати от дълго време са във омраза и от 1980 година не поддържат дипломатически връзки.

"Ако можем да помогнем на иранците за този проблем (коронавируса) сигурно сме подготвени да го създадем ", съобщи в събота американският президент Доналд Тръмп и добави: "Единственото, което би трябвало да създадат, е да изискат нашата помощ ".

Световната здравна организация (СЗО) изпрати през днешния ден своя първи екип от лекари и няколко тона медицински материали в Иран. Техеран разгласи през днешния ден за общо 66 умряли и близо 1500 инфектирани от новия ковид, което го слага на второ място по брой случаи след Китай, разяснява Българска телеграфна агенция.

Помощта и медицинският екип на СЗО ще бъдат превозени с боен аероплан от Обединените арабски емирства, съобщи Робърт Бланшард от бюрото на СЗО в Дубай на конференция на интернационалното летище "Ал Мактум ". Самолетът ще достави 7,5 тона здравно съоръжение и материали, най-много такива, които са нужни за предварителна защита и надзор на болестта, и в помощ на медицинските екипи в Иран ", посочи той. Пратката включва проби за съществуване на ковид, медицински ръкавици и маски. "Нуждите съществено надвишават наличните ни ресурси и имаме усложнения в набирането на още съоръжение ", сподели Бланшард.

Медицинският екип е формиран от шестима лекари, епидемиолози и лаборанти, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР