Иран извърши още две екзекуции във връзка с протестите в

...
Иран извърши още две екзекуции във връзка с протестите в
Коментари Харесай

Иран екзекутира още двама задържани за участие в протестите

Иран извърши още две изтезания по отношение на митингите в страната, оповестява " Асошиейтед прес ".

Изпълнени са смъртните присъди на двама мъже - Мохамад Карами и Мохамад Хосейни, наказани за хипотетично ликвидиране на паравоенен доброволец по време на една от демонстрацията.

Това прави общо които започнаха през септември поради гибелта на Махса Амини.

Спрямо всички тях бяха извършени бързи правосъдни процеси при закрити порти, които бяха разкритикувани от интернационалната общественост.

По данни на осведомителната организация " Мизан " мъжете са били наказани за убийството на Рухола Аджамян, член на доброволческите сили " Басидж " към Иранската революционна армия, в град Карадж на 3 ноември.
 Иран изправя на съд 750 души за присъединяване в протестите
Иран изправя на съд 750 души за присъединяване в протестите

Съдебните процеси стартират тази седмица

Иранските съдилища не разрешават на обвинените сами да избират своите юристи или даже да се срещнат с доказателствата против тях.

" Амнести интернешънъл " съобщи, че правосъдните процеси " не наподобяват на свястно правосъдно произвеждане ".

Мъжете бяха наказани за убийството, както и за " корупция на Земята " - обвиняване по Корана, което беше наложено през десетилетията след Ислямската гражданска война от 1979 година и се санкционира със смъртно наказване.

Активисти настояват, че минимум 16 души са били наказани на гибел по време на чувания при закрити порти по обвинявания, свързани с митингите. Смъртните присъди в Иран нормално се извършват посредством обесване.
 Първа екзекуция на участник в антиправителствените митинги в Иран
Първа екзекуция на участник в антиправителствените митинги в Иран

Обвиняемият бе наказан след бърз индикативен развой

Най-малко 517 протестиращи починаха, а над 19 200 души бяха задържани по време на размириците, съгласно деятелите за правата на индивида в Иран - организация, която следи от близко протичащото се в страната.

До момента иранските управляващи не са дали формален брой на убитите или арестуваните.

Протестите започнаха в средата на септември, когато 22-годишната Амини умря, откакто беше задържана от иранската морална полиция за хипотетично нарушение на прецизния дрескод на Ислямската република. Жените изиграха водеща роля в митингите, като доста от тях обществено смъкнаха наложителните ислямски забрадки - така наречен хиджаб.

Протестите бележат едно от най-големите провокации пред иранската теокрация след Ислямската гражданска война от 1979 г . Силите за сигурност са употребявали бойни патрони, сълзотворен газ и палки, с цел да разпилян протестиращите, съгласно правозащитни организации.

Breaking:, Two more heinous executions!

Mohammad Mehdi Karami and Sayed Mohammad Houssieni were executed by the ruthless regime!
— Nasrin Saifi (@NassrinSaifi)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР