Иран изтегли висши командири на своята Революционна гвардия от Сирия

...
Иран изтегли висши командири на своята Революционна гвардия от Сирия
Коментари Харесай

Иран изтегли висши командири от Сирия дни преди американските удари

Иран изтегли висши командири на своята Революционна армия от Сирия дни преди Съединени американски щати да стартират удари против свързани с Иран цели в арабската страна, с цел да предотвратят понасянето на елитните сили от спомагателни загуби.

Техеран взе решение да изтегли командирите, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна подкрепяна от Иран рискова група за офанзива с дрон на 28 януари, при която бяха убити трима американски бойци в база на границата сред Йордания и Сирия, и се закле да отговори, съгласно ирански чиновник и двама други, осведомени по въпроса.

Офицерите от защитата са напуснали Сирия по времето, когато Вашингтон е нанесъл въздушни удари пет дни по-късно, споделиха хората, добавяйки, че това е знак Техеран не искаше да бъде замесен в директен спор със Съединени американски щати.

Съединени американски щати обявиха, че са атакували непосредствено уреди на Революционната армия в Сирия за първи път след експлоадирането на спора Израел-Хамас през октомври, което провокира военни дейности в района. Това беше н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР