Иран изпрати писмо до ръководителя на Съвета за сигурност на

...
Иран изпрати писмо до ръководителя на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Иран предупреди Израел за авантюризма му пред Съвета за сигурност на ООН

Иран изпрати писмо до ръководителя на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, предупреждавайки Израел, че " би трябвало да понесе следствията от възможен авантюризъм ", оповестява МЕХР.

Писмото е в отговор на, Румъния и Либерия, които упрекват Иран, че е " доста евентуално " Иран да е употребявал един или повече дронове, с цел да извърши предходната седмица край крайбрежията на Оман.

Според Иран, без да показват никакви доказателства трите страни употребяват термини като " доста евентуално ", " първични оценки " и " един или повече безпилотни летателни апарати ", както и неразбираеми терминологии като " интернационалните сътрудници ", с цел да обвинят случайно в нападението на " Мърсър стрийт ".

Иран добавя, че обвиняванията са с " явни политически цели , от израелския режим незабавно след нападението ".

Ислямската република изяснява, че като страна с " голям брой пристанищни уреди в Каспийско море, Персийския залив и Оманско море , както и с огромен морски корабен потенциал, е мощно заинтригувана за морската сигурност и свободата на корабоплаването ".

В тази връзка Иран " разполага в продължение на повече от десетилетие военноморски сили в Индийския океан и прилежащите региони в поддръжка на интернационалните старания за битка с пиратството , което неведнъж се признава от Генералния секретар на Организация на обединените нации ".

Твърдения на Израел са неоснователни, " като главен източник на неустойчивост и неустановеност в Близкия изток и отвън него в продължение на повече от седем десетилетия... редовно нарушение на интернационалното право ... дългогодишни опит в провеждането на комплицирани интервенции с подправени флагове в намерено море и основни интернационалните водни пътища, Съветът за сигурност би трябвало да остане изцяло внимателен по отношение на сигурността и военния авантюризъм на този режим в подобен неустойчив район като Близкия изток ".

Иран няма да се поколебае да предприеме всички нужни ограничения , с цел да отбрани пламенно своя народ, да отбрани своя суверенитет и да отбрани националните си ползи, " ние също по този начин предизвестяваме за скорошни подозрителни опити за основаване на изкуствени морски " произшествия " в Персийския залив и по-широкия район. Подобни безотговорни дейности са в ущърб на сигурността и стабилността в района и би трябвало да спрат неотложно ".
 Англия пред Съвета за сигурност: Много евентуално Иран е зад офанзивата против танкера
Англия пред Съвета за сигурност: Много евентуално Иран е зад офанзивата против танкера

Румъния и Либерия също се включиха в позицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР